Geplaatst op 9 januari 2018 door: Adri van Beelen | 0 reacties |

Nieuwe prijs voor diabeteszorg

Nieuwe prijs voor diabeteszorg

Op 16 maart 2018 wordt voor de eerste keer de NDF Professor Lambertsprijs uitgereikt. Dat gebeurt op de Nationale Diabetes Dag 2018 in Amersfoort. De prijs bestaat uit 5000 euro voor een initiatief dat het verschil maakt voor mensen met diabetes.

De Nationale Diabetes Dag (NDD2018) wordt gehouden in De Rijtuigenloods in Amersfoort. Het congres, met in 2016 zo’n 700 deelnemers, wordt georganiseerd door de Nederlandse Diabetes Federatie, de koepel die mensen met diabetes, zorgverleners en onderzoekers verbindt. De lidorganisaties zijn actief betrokken bij de totstandkoming van het programma. Dat resulteert in een divers en actueel aanbod van ruim 25 sessies.

Themalijnen

De themalijnen voor NDD2018 zijn: Innovatie, wetenschap en technologie; Diabeteszorg op maat; Diabetes, veel om het lijf (en aan het hoofd); Leefstijl – zorg en gezondheid; Capita selecta. De themalijnen en sessies zijn te vinden op de website nationalediabetesdag.nl. Daar is de verdere invulling van de sessies te volgen en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de NDD nieuwsbrief.

Tijdens NDD2018 organiseert de Diabetes Huisartsen Advies Groep (DiHAG) een unieke, open Expertmeeting waarvoor behalve diabeteskaderartsen ook deelnemende zorgverleners worden uitgenodigd. Tijdens een dubbele sessie staat de vraag centraal: Wat doet voeding (ertoe)?

Speakerscorner

Ook nieuw tijdens NDD2018 is de speakerscorner. Het idee speelt in op de vaak gehoorde behoefte van deelnemers om nog even informeel te kunnen napraten met sprekers. Tijdens het congres komend voorjaar blijven sprekers nog even hangen in de speciale Speakerscorner op de beursvloer.

De NDF organiseert het NDDcongres in samenwerking met Springer Healthcare. Meer informatie vindt u op www.nationalediabetesdag.nl


Reacties (0)
(Advertentie)